Știai ca exista Caraibe de Europa și ca le putem vizita la doi pași de România?

Caraibe de Europa?! Stiai ca exista aceasta insula si ca o găsim la sud de Insula Creta din Grecia?!

Bascheti Calatori au descoperit acesta insula cu nisip alb si fin, inconjurata de apa turcoaz, exact ca in Maldive, in vacanta din Grecia de pe Insula Creta.

Destinatie turistica din Grecia care se poate vizitata de catre turisti in perioada 15 mai – 15 octombrie, situata geografic la sud de faimoasa Insula Creta si care se numeste Insula Chrissi, zisa si Caraibe de Europa sau Caraibe din Mediterana

Mai exact este situata in Marea Libiei, are o suprafata de aproximativ 12 km2, 5 km lungime si 1 km latime.

Cum ajungi in Caraibe de Europa ?!

In vacanta din Grecia, petrecuta pe Insula Creta, dupa ce am colindat timp de 5 zile in lung si-n lat zona de sud a insulei, si am vizitat toate plajele posibile si obiective turistice ale Cretei de neratat.

Am descoperit, din vorba in vorba cu o gasca de turisti italieni super faini, ca in zona exista aceasta minunatie de insula, numita Chrissi sau Caraibe de Europa. Ca este un must, și ca nu trebuie ratata o excursie aici, măcar de o zi in aceasta vacanta din Insula Creta, Grecia.

Clar! Dimineata urmatoare, trezire dis-de-dimineata, mic dejun, cheie in contact si via portul orasului Ierapetra. De aici pleaca zilnic doua curse cu vaporul la 10.30 si 12.30 catre Insula Chrissi (Iti recomand sa te informezi personal legat de ora plecarii, se poate schimba oricand, in functie de sezonul in care alegi sa calatoresti aici).

Costul biletului dus-intors este de 25 euro. Trebuie sa recunosc ca au fost cei mai bine cheltuiti in aceasta vacanta din Insula Creta!

Ce poti face in doar o singura zi pe insula pustie numita Caraibe de Europa ?!

Sincer, eu cum am ajuns pe Insula Chrissi si in fata ochilor aveam doar culoarea apei verde cu reflexe turcoaz si albastru, greu de descris in cuvinde de altfel, nu imi doream nimic altceva decat sa lenevesc pe plaja

Sa imi bucur sufletul cu toata aceasta minunatie din jur si sa fiu recunoscatoare mie si tuturor celor ce au contribuit ca eu sa ajuns in acest mic paradis terestru.

Aici mananci, bei, stai cu burta in sus la soare si daca nu iti este prea lene faci si ceva snorkeling printre pestisori (pe insula nu gasesti echipament de snorkeling, asa ca daca il ai deja, adauga-l la bagaj). Temperatura apei este super faina in luna septembrie, soare si ceva norisori pufosi numai buni de fotografiat.

Poti inchiria 2 sezlonguri si o umbrela, la un pret ce varianza intre 10 si 15 euro. Dar daca vrei sa economisesti nu te opreste nimeni ca sa iti intinzi prosopul pe nisipul fierbinte.

Deși este o insula pustie nu o sa ai timp sa te plictisesti, poti face o urcare catre cel mai inalt punct al insulei, Dealul Kefala, de unde se poate vedea si padurea de Cedri a insulei.

Cunoscuta ca cea mai mare padure de Cedri de Liban, formata in mod natural in Europa. Majoritatea copacilor au o varsta medie de 200 de ani si o inaltime medie de 7 metri, ba chiar unii dintre ei au o vechime de peste 300 de ani si pana la 10 metri inaltime.

In partea de vest a insulei gasesti Capela Sfantului Nicolae (Protectorul Greciei), a carei constructie dateaza in jurul secolului al XIII-lea.

Desi este o insula mica aici mai intalnim si o salina, un port vechi, cateva ramasite minoice, un far si un cimitir roman, cu morminte romane datate cu diverse inscriptii.

Datorita apei limpezi si cu o adancime in jur de 10m, in jurul insulei snorkelingul si scufundarile sunt un must

Dar mare atentie, la intrarea in apa, in unele locuri sunt placi mari de calcar, super alunecoase si chiar destul de ascutite.

Ma stii gurmanda, si nu as putea sa ratez pontul despre ce mancam pe o insula pustie!

Nu prea as spune ca este pustie, daca ma gandesc la taverna in stil unic grecesc din portul vechi al Insulei Chrissi (bine, preturile cam piperate, dar cumva sunt si justificate datorita transportului alimentelor cu barca, plus intretinerea restaurantului pe o insula pustie si multe alte detalii).

Iar in partea opusa a insulei, unde defapt iti recomand sa iti petreci cele cateva ore de relaxare in vacanta de pe Insula Chrissi, gasesti un bar acoperit cu stuf. Aici servesc bere rece, iar printre alte tipuri de mancaruri grecești, nu rata faimosul si deliciosul suvlaki la gratar. Yummi!!! Nu te ingrijora legat de ceea ce bei, gasesti de la apa la renumitul NessFrappe si diverse alte bauturi locale gen Ouzo.

De stiut si ponturi pentru o excursie de o zi in Caraibe de Europa

Insula Chrissi este pustie, nelocuita, pe timp de vara intalnesti unul sau doi tipi ce fac bratari si locuiesc la cort. Bine, nu vreau sa ma gandesc la conditiile de igiena, pe insula nu exista apa potabila, iar vegetatia nu este tocmai luxurianta

Dar daca ai visat vreodata sa ajungi intr-un loc salbatic, cu ape turcoaz exact ca in Caraibe sau Maldive, nu exagerat de comercial, atunci Insula Chrissi este destinatia turistica potrivita pentru tine la un pret accesibil.

Excursia de o zi cu plecare din Creta catre Caraibe de Europa, o poti achizitiona de la diverse agentii de turism de pe Insula Creta. Sau pur si simplu poti cumpara biletul din port, sunt diversi tour-operatori in zona, unii chiar vorbesc romaneste.

Unde am dormit in insula Creta, in vacanta din Grecia ?

Situat in zona Agios Nikolaos, iti recomand Hotel Cretan Village, daca esti adeptul hotelurilor traditionale grecesti.

Nu il recomand pentru persoanele cu dezabilitati motorii, urcarea de la receptie catre apartamente/camere se face gen „catarare pe munte” ( noi ne-am distrat pe tema asta, plus ca dupa cina acest mic efort fizic ne-a prins numai bine). Nu il recomand daca nu ai de gand sa inchiriezi masina, vei pierde mult timp sa astepti autobuzul ca sa ajungi in micul orasel cochet din apropiere.

Iti las si site ul www.booking.com, unde cu siguranta vei gasi ceva pe gustul si buzunarul tău

Ce transport am ales in vacanta din Grecia, pentru a vizita Insula Creta?

Stii deja din povestile despre vacante in Santorini, Insula Ischia, Thailanda sau Bali, ca noi suntem mari fanatici in a inchiria scuter. Pretul de inchiriere este mic, gasim parcare super usor si ne da senzatia de liberatate. Dar pe Insula Creta nu poti inchiria scuter decat daca ai permis de conducere categoria A, asa ca nu am avut de ales si am inchiriat masina. Costul inchirierii a fost in jur de 20Euro/zi.

Iar cu acestea fiind spuse iti urez sa ai cer senin in toate calatoriile tale si te invit sa imi fii alaturi pe Instagram, Facebook si You Tube unde ma gasesti zilnic cu alte ponturi, informatii si pareri sincere din calatoriile mele sau din viata de zi cu zi.


Multumesc! Multumesc! Multumesc !


Pentru ca lumea calatoriilor mele este prea frumoasa ca sa nu o impart cu tine!

4 Comments

  1. Ramona
    6 iulie 2023 / 21:11

    Sar’mana!
    Aci ma duc, ca Maldive nu il lasa bosogii pe al meu … Prea departe, prea te.miri!

    Faina prezentare!
    Pupici!

    • corina
      Autor
      14 noiembrie 2023 / 19:50

      Sar’mana si tie !!!!
      Pai asa sa faci

      Multam din suflet! Sa fie exact cum iti doresti oriunde alegi sa mergi

  2. ME
    4 august 2020 / 9:28

    E minunat! Esti minunata! Multumesc. 🙂

    • corina
      19 august 2020 / 15:33

      Multumesc din suflet! Te imbratisez tare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Booking.com

Where to next ?